Entrecote met paddenstoelenroomsaus en peer

 Entrecote met paddenstoelenroomsaus en peer
Hoofdgerecht
40 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Schil de peer en snijd in dunne partjes.

2.

Snipper de sjalotjes.

3.

Laat de paddenstoelen in een kom in het water 20 minuten weken.

4.

Breng in een pan (geen aluminium!) de azijn en suiker aan de kook.

5.

Los de suiker al roerend op.

6.

Leg de plakjes peer in het azijnmengsel en laat ze 2-3 minuten zachtjes koken.

7.

Laat de plakjes peer in de azijn afkoelen.

8.

Neem de paddenstoelen uit het weekvocht, knijp het water eruit, hak ze heel fijn.

9.

Verwarm 1 eetlepel boter in een wijde pan en fruit de sjalotjes zachtjes glazig.

10.

Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze 2-3 minuten zachtjes mee.

11.

Voeg het weekvocht met de wijn toe en kook het vocht op hoog vuur 10 minuten tot er nog een paar eetlepels vocht over zijn.

12.

Schenk de room erbij en laat de saus nog 5 minuten heel zachtjes koken.

13.

Wrijf de entrecotes in met zout en versgemalen peper.

14.

Verwarm de resterende boter in een grote koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.

15.

Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.

16.

Pureer de saus met een staafmixer of in de blender tot hij rul en schuimig is.

17.

Laat de partjes peer in een zeef uitlekken.

18.

Leg de entrecotes op warme borden en schep de saus erover.

19.

Leg er wat rucola naast en leg de partjes peer erop.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (19-01-2018)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Fris en Jeugdig, Groente van de maand, Globetrotter, Eten dan stappen.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- gedroogde padenstoelen (6.5 gram)
- witte wijnazijn (25 ml)
- suiker (15 gram)
- stevige peer (0.25)
- boter (10 gram)
- sjalotjes (0.5)
- droge witte wijn (30 ml)
- slagroom (50 ml)
- entrecotes op kamertemperatuur (1)
- rucola (10 gram)
- kokend water (25 ml)
- staafmixer of blender
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?